5 Basit Teknikleri için Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Yangın yönetmeliğinde anlatım edildiği üzere kapıların spontane kapanması gerekmektedir. Kapıların tabiatıyla kapanmasını sağlayıcı yaylı menteşelerdir.

Kanat adetsı yahut kullanılması istenen menteşelerden kollara kadar kaliteli bir gereç ile mimarilacak üretimlerde yangın kapısı ederı belirlenebilmektedir.

Böylelikle imalattan kullanıma derece güzeşte sürecin sonucunda insanoğluı esenlıklı şekilde zemine ulaştırma amacına ulaşılmış olabilir.

Yangın merdiveni bapları, yangın çıktığında binalardaki insanoğluın emniyetli bir şekilde boşaltma edilmesini tedariklemek için kullanılan özel tasarımlı kapılardır.

2023 yılı bakımından, 3 kattan elan faik olan kamu binalarında yangın merdiveni bulunması ıztırari hale gelmektedir. Ayrıca, bu binaların yangın merdiveni sistemleri manzum olarak bakım ve kontrollerden geçirilmeli ve evgin durumlarda sorunsuz bir şekilde kullanılabilecek durumda olmalıdır.

Olası yangın veya rastgele bir muhatara yerinde binayı güdük sürede boşaltma etmeyi sağlayan yangın merdiveni tasarımları yapılmaktadır.

Yangın merdiveni kapısı 90 an faik ısıevet karşı dayanıklı olmalı, ürkü barlı mekanizma ile kolaylıkla merdivene erişimı sağlamlamalı, aynı anda çabucak zait kişinin dışarı hakikat çıkmasını esenlayabilmeli ve dışarıdan açılmamalıdır.

Yangın kapıları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden binalır. Bu malzemelerin kenarı düzen, yangın kapıları umumiyetle özel şümul ve kapı menteşeleri üzere öbür yangın vikaye özelliklerine sahiptir.

Kaçış merdivenlerinin cidar, tavan ve temelında hiçbir taçıcı gereç kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en azca 120 zaman dayanıklı engel ve en az 90 an dayanıklı duman sızdırmaz kapı ile öbür bölümlerden ayrılır.

Yangın Kapısı Kesinlikle Asılmışr? Her binanın mevla başüstüneğu saha ve ihtiyacı basar önünde bulundurularak farklı boyutlarda ve özelliklerde olacak şekilde projeye özel üretilen Yangın Bapları Montajı bilirkişi takımlar tarafından binalmaktadır.

Sertifikalı yangın bapları ile gereken kalite sağlanmakta olup, Yangın Kapısı talebe göre aksesuarlar da eklenebilmektedir

Yangın merdiveni bapsı, binada başlayan yangınlarda insanoğluın hızlı ve katkısızlıklı bir şekilde binayı ayrılma etmelerini sağlayan baplardır. Spontane kapanan mekanizmaları ile her çıkıştan sonrasında emin geçişi sağlayıcı yangın merdiveni kapısı, lüzumlu standartlara akla yatkın olarak yapım edilmiş olduğu vakit uzun müddet hizmet verebilmektedir. Bittabi denetlememlarının organize gestaltlması ve eksikliklerin giderilmesi gerekmektedir.

İşyeri ve Ticari Binalar: İşyeri ve ticari binalar bâtınin yangın merdiveni zorunluluğu, çatı yüksekliğine destelı olarak Umumi olarak, 2023 yılı bakımından 30 metreden daha koca olan fiilyeri ve ticari binalarda yangın merdiveni zorunlu hale gelmektedir.

Montaj: Yangın bapsı, sadık şekilde monte edilmelidir. Kapının yanlış montajı, yangın simultane etkinliğini azaltır. Yangın kapısının montajı, mütehassıs bir kadro tarafından gerçekleştirilmelidir.

Report this wiki page